Dünya

Lübnan’daki patlamada bilanço ağırlaşıyor!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un liman bölgesinde bulunan bir depoda meydana gelen şiddetli patlamada ölü sayısı artıyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hassan Hamad, başkent Beyrut’ta bulunan bir depoda meydana gelen patlamada ölü sayısının 70’e yükseldiğini, 3 bin 700’den fazla yaralı olduğunu açıkladı. 

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un liman bölgesinde bulunan bir depoda meydana gelen şiddetli patlamada bilanço giderek artıyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hassan Hamad yaptığı açıklamada, patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 70’e yükseldiğini duyurdu. Bakan Hamad, yaralananların sayısının ise 3 bin 700’den fazla olduğunu açıkladı. Patlamada 2 Türk vatandaşının da hafif şekilde yaralandığı aktarıldı. Patlamadan saatler sonra ordu helikopterleri limanda çıkan yangınlara müdahale etti. Beyrut’taki hastanelerin hızlı bir şekilde kapasitesini aştığı ve kan stoklarının tükenmek üzere olduğu ifade edildi.

Lübnan Başbakanı Hassan Diab, patlama sonucu hayatını kaybedenler için Çarşamba gününün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun’nun çağrısıyla Lübnan Yüksek Savunma Konseyi’nin Cumhurbaşkanlığı konutu olan Baabda Sarayı’nda acil toplandığı aktarıldı.

Yerel kaynaklar patlamanın havai fişek deposunda meydana geldiğini belirtirken, Lübnan İç İstihbarat Servisi Başkanı Abbas İbrahim patlamanın daha önce el konulan patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda gerçekleştiğini açıkladı. Patlamanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) de hissedildiği ifade edildi. Eski Başbakan Saad el-Hariri’nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada hükümet binasında, Uluslararası Refik el-Hariri Havalimanı’nda ve bölgedeki binalarda büyük hasar oluştu. Açıklama yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Marwan Abboud ise patlamayı Hiroşima’ya benzetti.

Muhammed Rabah
 

İLGİLİ HABER

Lübnandaki patlamayı DEAŞ üstlendi Lübnan’daki patlamayı DEAŞ üstlendi

Sıradaki Haber :  Samsun’da kar sürprizi: Akdağ bembeyaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu