Rüya Tabirleri

Rüyada Acele Etmek

Rüyada telaş etmek, kusur yapıp, pişman olmaktır. Rüyada hayır işlerinde acele ettiğini bakmak yaptığı işlerde galibiyet ve iyiliğe yorulmaktadır.

Şer işlerinde acele etmek hüsrana yoksa pişmanlık ettiği günaha her tarafta dönmeye işarettir. düşünmeden meslek yaptığını bakmak de, pişmanlığa ve tembelliğe delâlettir.

Rüyada telaş ettiğini bakmak iyi değildir. Çünkü şeytanın işi aceleciliktir. Telaş ettiğini görebilen hataya düşer. Dine ait bir hususta acele ettiğini bakmak iyidir. Eğer acele ettiği şey dünyaya ait ise iyi değildir.

Yalnız evlenme hususunda acele etmek hayır ile yorumlanır. Rüyada süratli yürümek zindeliğe yorulur. Fazla acele yemek yemek yediğinizi bakmak; ihmalkârlık ve sorumsuzluğunuz yüzünden gözden düşeceğinize yorulur.

Ibni i Sevimli e kadar (r.a): Acele etmek rüyada pişmanlığa işarettir. Kirmani demiştir ki: Rüyasında telaş etmeyip itidal üzere hareket eylediğini gören, selâmetle maksadına kavuşur.

Cabir ül Magribi ye göre; telaş, düşünme ile düşünme de düşünmeden kıyaslanır. Düşünüp acele etmediğini bakmak her iste acelenin zıttı ile yorumlanır.

Rüyada bir işin ivedilikle yapılmasını dilemek, yapmak zorunda olduğunuz bir isi tamamlayarak yapamayacağınıza; vaktinde yapmanız gereken bir isi de yetiştiremeyeceğinize işarettir.

Rüyada Acele etmek bir işin her zaman galibiyet ile bitmesine engeldir. Eğer bir şeyin galibiyet ile yapılması ve tamamlanması istenirse, o iş için büyük bir sabra gereklilik vardır.

Rüyada bir yere bir randevuya tutmak için acele ettiğinizi bakmak, hakikatte birçok engellerle karşılaşıp gelmek istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir. İbn-i Sîrîn hazretleri de: Telaş, nedamete işarettir, buyurmuştur.

Bir kadının rüyada seri bir şekilde iplik eğirdiğini görmesi, kaybolmuş bir kimsenin geleceğine delâlet eder. Telaş etmenize rağmen trene geç kaldığınızı bakmak; bir fırsatı kaçıracağınıza ya da imkânsız bir şeyi arzu ettiğinize cümle parçası olunur.

Sıradaki Haber :  Rüyada Jüpiter Görmek

Bazılarına göre; rüyada bir şey için acele ettiğini bakmak pişmanlığa kötüye işaret eder. Rüyada bir yolda hızlı yürüdüğünü bakmak düşündüğü bir işinin geç olacağına, çabuk gittiği yerde bir vapur ya da treni kaçırdığını görmek, eline geçecek bir fırsatı kaçıracağına işarettir.

Dünyalık konularda acele ettiğini görerek bundan can sıkıntısı dinlemek, işleri ihtiyatlı olarak yapmaya delalet eder. Dine ait bir iste düşünerek hareket ettiğini bakmak hayır değildir. Bu ancak dünyaya ait islerde hayırlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu