Rüya Tabirleri

Rüyada Kaçmak

Rüyada kaçmak, kötülüklerden korunmak ve sakınmaya, ermişliğe, kurtuluş, pişmanlık ve istiğfar etmeye, Cenabı Hakka dönmek olarak yorumlanır.

Bir kimse rüyada korkmadığı halde kaçtığını görse, rüya sahibinin üzüntülü bir haber alarak hastalanacağı anlamına gelir.

Rüyada korkarak kaçmak, rüyayı görenin selamete çıkıp rahatlayacağına hükmedilir. Zira Musa Peygamber’de kaçtıktan sonra ferahlığa kavuşmuştur.

Kişinin rüyasında kaçtığını görmesi hatalı ve günahlı yoldan Allah’ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete muhabere eder.

Rüyada düşmandan firar etmek güvende olmaya, Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye alamettir.

Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaçtığını bakmak sıkıntıya, Askerin cepheden kaçması galibiyete, kafirin kaçması hezimete uğramaya kötüye işaret eder.

Çok kayda değer bir tehlike veya kavgadan firar etmek fazla korkulu ve endişeli geçecek bir sürenin sonunda uğurlu olacağına işarettir.

Rüyada kendinin kaçtığını görmek vaktiyle olan ve size çok sıkıntılar yaşatan bir olayın tesirinden kurtulamadığınız anlamındadır.

Rüyada koşarak kaçtığını bakmak aklın tamamen tüm sorunların üstesinden geleceksiniz demektir.

Rüyada koşarak firar etmek sorumluluklardan sıyrılmaktır.

Eğer bir yerden kaçmaya çalıştığınızı, fakat bunu başaramadığınızı gördüyseniz, birtakım sahtekar ahali yüzünden bıkkınlık yaşayacağınızın işaretidir.

Kaçtığı yere göre de yorumlanır. Evden kaçıyorsa hayatı ile ilgili değişikliktir.

Birinin kaçtığını bakmak ayrılıktır. Evinden, alıştığı yerden kaçan insan büyük bir değişiklik yaşayacak ve hayatına yeni bir yön verecektir.

Rüyada kaçmak (firar) Cenabı i Hakka (CC) dönmek olarak yorumlanır.

Rüyasında bir düşmandan korkarak kaçtığını görebilen kimse, bir yerden, bir işten, bir kimseden korkusu varsa kurtulur.

Herhangi güvenli olmayan bir durumdan kaçtığını görmek, endişeli bir durumda bulunduğunuza, hapisten kaçan bir arkadaşınıza yârdim etmek maksadı ile onu sakladığınızı bakmak, bir tehlikenin size içten yaklaştığına işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Üçgen Görmek

Rüyada firar etmek ve saklanmak velayet, güvenlik, tövbeye işarettir. Rüyada korktuğu bir düşmanından kaçtığını ve saklandığını gören kimse, korkudan kesin olur.

Âlim bir kimsenin rüyada kaçması ve saklanması, o âlimin kadı olmasına işarettir.

Rüyada kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini gören kimse, pişmanlık ve istiğfar eder. Rüyada askerin kaçak galibiyettir.

Kâfirlerin kaçması ise; firarın ta kendisidir.

Bir kimse rüyada kaçtığını ve kaçma nedenini bilmiyorsa, rüyayı görenin bilmediği bir günah işlediğine işarettir. Lakin rüya sahibinin bir vakit daha sonra pişmanlık edeceğine hükmedilir.

Bir askerin rüyada kaçtığını bakmak ise, rüya sahibinin hayrına yorumlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu