Rüya Tabirleri

Rüyada öküz görmek ne anlama gelir?

Rüyada öküz ya da bu cinsten bir hayvan görmek, refaha ve mala kavuşacağını bildirir. Rüyasında öküz görebilen lider pozisyonuna yükselecektir.

Öküz rüyasını görebilen güçlü, kendini beğenen, zengin, mevki sahibi, dürüst biridir. Görülen öküz besili ise büyük varlığı göze çarpan eder.

Öküz dinç ve evcilse, hayatınızı kontrol altına aldınız demektir. Azgın öküz cimriliğe ve laf dinlememeye muhabere eder.

Öküzlerin bir şehre girdiklerini bakmak, yağmaya ve şehre girecek hırsızlara işarettir. Bazıları da, öküz, zalim ve asi bir insana işarettir, demişlerdir. Bundan nedeniyle, öküzün öldürüldüğünü ya da boğazlandığını bakmak, zalim ve asilerin helak olmasına işarettir.

Öküz bakmak, paranızın ve malınızın artmasına, rahata ermeye yorumlanır. Bulunduğunuz bir toplulukta lider konuma geçeceksiniz demektir. Rüyada bir öküz bakmak, yakında evleneceğiniz anlamına da gelir.

Tek öküz, vali için bir yıl valiliğine, tüccar ve sanatçı için bir yıl; ticarete işarettir. Fazla öküzü olduğunu görebilen, layıksa vali olur.

Öküz onu boynuzlarsa o kimsenin canı sıkılır. Rüyada öküz eti yiyen varlıklı olur. Öküz kendisini ısırırsa hastalığa yakalanır. Bir kimseyi öküz boynuzlarsa, Allah u Teâla Hazretleri o kimseye Salih iki çocuk verir.

Rüyada üzerine öküzün bağırdığını görebilen kimse uzaktan bir yere yolculuk yapar. Denizde yolculuk eden kimsenin rüyada öküz görmesi, yolculukta başına gelecek sıkıntılara işarettir.

Kendisinin öküzle veya öküzün kendisiyle konuştuğunu görebilen kimsenin birisiyle aralarına korku vuku bulur. Öküzü yerine kapatıp muhafaza ettiğini gören kimse o yıl hayra nail olur.

Rüyada öküz ne demektir?

Rüyada öküz görmek şöhret, şan, ordu ve cemaat sahibi büyük bir kimsedir. Bir kimse rüyada bir öküzün kurt olduğunu görse, adil bir hâkim ve kumandanın acımasız olmasına işarettir. Beyaz öküz görebilen hayra nail olur.

Sıradaki Haber :  Rüyada Fabrika Görmek

Rüyada öküz elde etmek, satış

İbn-i Sîrîn: Besili bir öküzünüzün olması aynı sene içerisinde rızkın bollaşmasıdır. Öküz edinmek büyük bir iyilik yapacağınızı sinyâl eder. Öküz satmak işlerinizin kötüye gideceğini göze çarpan eder. Öküzün sizi kovaladığını görürseniz bu sizi iş yaşamında üzgün günler beklediğine yorulur. Öküzün sizi kovaladığını bakmak, iş hayatında sıkıntılı günler yaşayacaksınız.

Bir öküz satın aldığını görebilen kimse, dostlarına ve insanların eşrafına yumuşak söz söylemekle vaziyeti idare eder.

Rüyada evinize öküz girdiğini görmek mal elde etmektir. Allah’ın inayetiyle yüzünüze hayır kapılarının açılacağına işarettir.

Öküz eti yemek yemek: Gelirinizin artacağına, mal ve miras elde edeceğinize, öküz eti bakmak; mal elde etmeye tabir olunur. Öküz kellesi yemek yemek ise sene içerisinde bol miktarda mülk elde edeceğinize yorumlanır. Yemek için boğazlanan öküzün eti helal rızıktır.

Öküzün eti, o büyük kimse göre olan maldır, iç yağı da o seni içerisindeki rızıktır.

Öküz pisliği bakmak; bahtınızın açılacağına ve mülk elde etmeyi açıklama eder.

Rüyada öküz bakmak neye yorumlanır?

Öküzün fazla boynuzlu olduğunu bakmak, azlık ve çokluk ciheti ile şendere işarettir. Bir Takım kere de öküz, ahmaklığa, dağınıklık ve gaflete işarettir.

Alaca öküz neşe ve sevince, siyah öküz, ululuk ve hasta için şifaya işarettir.

Bir kadın kendisinin bir öküze sahip olduğunu görse, kocası kendisine itaatkâr ve her hususta kadının hükmü aşağıda olur. Bayan evli değilse evlenir veya kızı varsa onu kocaya verir. Bu rüyayı gören saltanat sahibi bir kimse ise, arzu ve ümit ettiği şeylere kavuşur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu