Rüya Tabirleri

Rüyada Tabut Görmek

Rüyada tabut bakmak, mülke, sevince, yol hazırlığına, mala, güçlükleri yenmeye, galibiyete, önder ve saygın bir birey olacağınıza muhabere eder. Anlamsız tabut geleceğiniz için boş yere endişelendiğiniz, Kendinizin veya bir tanıdığınızın tabutta olması; önder ve saygıdeğer bir birey olacağınız anlamına gelmektedir.

1- Rüyada tabutun içinde olmak

Kendinizi tabutta bakmak; evlilik veya ortalıkta sevince işarettir.Tabut içinde olduğunu görmek saltanata, başarı bulmaya, muradına ermeye, kaybolanın bulunmasına işarettir. Rüyada Tabut verilmesi ilme, güzel huya ve kar eden işlere kötüye işaret eder.

2- Rüyada tabut cenaze görmek

Yine bir kimse rüyasında tabutu ve cenazeyi yüklendiğini görse, devlet ve saltanat sahibi bir zata yan olur ve ondan mal ve mal varlığı elde eder. Şahsen kendisinin cenaze ve tabut üstünde olduğunu bakmak, fazla mala delâlet eder.

Rüyada kaldırıp bir tabut üstüne konulduğunu ve bazı insanların kendisini omuzladıklarını bakmak, soyluluk ve saltanata delâlet eder ve rüya sahibi halkın başına geçer.

Vefat etmiş ve tabuta konularak kaldırılmış ve halkın, cenazesinde yürümekte olduğunu görmek, şan ve şerefe, izzet ve refaha delâlet eder.

3- Ölüp tabuta konmak

Bir kişinin rüyada öldüğünü, ölümle beraber ağlaşarak tabut üzerine konup bir kısım adamların omuzlarında kabristana götürüldüğünü bakmak, ama defnedilmediğini görmesi, dünyaca yücelmeye ve büyük bir mevkie geçmeye delâlet eder.

4- Rüyada tabutun içinde olmak

TABUT: Bir kimsenin rüyasında tabutun içinde olduğunu görmesi, büyük bir mala erişmeye ve saltanata delâlet eder. Çünkü tabut büyük bir maldır. Kendisine bir tabut verildiğini görmek, ilme, hoş ahlâka ve kâr etmeye İşarettir.

Rüyada tabut görmek, bir takım kere de kaybolmuş şeyin bulunmasına delâlet eder. Denilmiştir ama: Rüyada kendisini tabutun üstünde görmek, böylece yakında galibiyet ve murada ermeye işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Jale (sebnem) Görmek

5- Un tabut teknesi görülmesi

Rüyada değirmencinin un koyduğu tabutunu veya teknesini bakmak, Yargı ile batıl arasını ayıran hâkime, ilim, hikmet ve hidayete delâlet eder. Bazı kere de tabut bakmak, rüya sahibinin bulunduğu mahalden bir adamın öleceğine sinyâl eder.

6- Açık tabut görülmesi

Rüyada Tabutu açık bakmak, zorlukların dikkatsizlikten ileri geldiğine; tabutun içinde birisi varsa, yakında ondan sağlık haberi alınacağına; içindeki tanıdık olmayan biriyse, ileride iyi bir arkadaşlık kurulacağına işarettir.

Rüyada tabut görmek, zorlukların üstesinden gelmeye ve kazanca yorumlanır. Tabutu açık bakmak, daha dikkatli olmazsanız çoğu zorlukla aleyhinde karşıya kalacaksınız demektir. Ara Sıra kötü manâ taşıyan bir rüyadır.

7- Tabutta olduğunun görülmesi

Tabutların görülmesi, büyük bir mülktür. Tabutta olduğunu görebilen, saltanata nail olur. Bir Takım tabirciler bu rüyayı görebilen düşmanından korkar ve hüsrana karşısında düşmanlık yapmaktan acizdir, dediler. Bazıları ise, bu rüya bir müddetten daha sonra şer ve kötülüklerden kurtulmaya kötüye işaret eder, demişlerdir.

Bazıları da, kaybı olan için bu rüya kaybının bulunmasına alamettir, demiştir. Bazı tabirciler de, kendisini tabutların üzerinde görenin bir vasiyet veya düşmanlığı vardır. Rüyada tabutların görülmesi yakında galibiyet ve muradına nail olur. Kendisine bir tabut verildiğini gören kimse ilim, hoş mizaç ve kar sahibi olur.

8- Tabutların görülmesi

Rüyada tabut bakmak, yol hazırlığına delalet eder. Değirmencinin un koyduğu tabutunu ve teknesini bakmak, adalet ile batıl arasını ayıran hâkime, ilim ve hidayete delalet eder. Ara Sıra de kötü bir haberlerde yorumlanır.

9- Teneşire konmak

Rüyasında teneşire konulduğunu görenin finansal artar. Eliyle teneşir yaptığını görebilen halka iyilik eder. Bir teneşir yapılmasını emrettiğini gören sevaba ulaşır. Teneşirin girildiğini görmek iyi değildir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Makara Görmek

10- Rüyada tabut satın almak

Rüyada tabut bakmak iyidir. Kirmani ye tarafından; rüyasında tabutu aldığını veya kendisine bağışlandığını ya da evinde bulunduğunu görenin mülkü ziyade olur.

Bazılarına göre; bu rüya, erkeğin karısı ve dükkânıyla tabir olunur.

Bir rivayete göre, ticareti artar. Tabutun eski, delik deşik, kurt yemiş olduğunu bakmak, karisinin iffetsizliğine, kendisine yar olmadığına, ahlaksızlığına ve geçimsiz olmasına kötüye işaret eder.

11- Rüyada yeni tabut görmek

Şan ile ifade olunur. Rüyasında kendisi için yeni bir tabut aldığını gören, bir yere memur olur, tüccar ise ticareti artar, zengin ise parası ziyadeleşir. Fakir ise bolluğa erer. Kendi haline tarafından yükselir.

12- Rüyada tabut almak

Kirmanî demiştir fakat: Rüyada tabut aldığını veya kendisine bağışlandığını yahut evinde bulunduğunu bakmak, mülkün artmasına, hikmete, ciddiyet ve sakin olmaya delâlet eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu