Gündem

Sözde sahra hastanesine Adana İl Sağlık Müdürlüğünden inceleme

Adana Büyükşehir Belediyesinde Çukurova ilçesi fuar alanında kurulduğu belirtilen bin birey yatak kapasiteli güya sahra hastanesinin yankıları sürüyor. Fuar alanının içerisinin perdelerle bölünerek hastane yapıldığının ortaya çıkmasının arkasında bugün Adana İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri alana gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilerin içeri alınmadığı çözümleme sırasında CHP Adana milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gelerek ekiplerden data aldı. İncelemenin tamamlanmasının arkasından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri alandan ayrıldı. Bu sırada fuar alanının girişine ‘Sahra Hastanesi’ tabelası takılması uyarı çekti.

“Tartışmalar patavatsız”

Ekiplerin gitmesinin peşinde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Gündemde böyle bir kavga patavatsız. Biz olağanüstü bir durum oluşursa hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sahra hastaneleri birçok ülkede çadırda yapılıyor burası daha çağdaş. Olaya Cumhurbaşkanı ve parti sözcüleri girince İl Müdürlüğü herhalde böyle bir devir azletti kendine. Şuanda bir tespit yapıldı ve notlarını alıp gittiler. Herhangi bir mühürleme olayı yoktur. Adana’yı yönetenler bir araya gelecekler böyle bir gereksinim hasıl ise burayı kullanacaklar. Yoksa kullanmayacaklar” diye konuştu.

“Biz yalnızca hazırlık yapıyoruz”

Bulut, iddiaya göre hastanenin şuanda hazırlık aşamasında olduğunu vurgulayarak, “Gerek yahut ne mutlu bize. İnşallah lüzum olmaz. Amacımız doğaüstü bir şart olursa diye hazırlık. Elimizde yeni bir yatırım yok. Biz yalnızca hazırlık yapıyoruz burada. Yalnızca burada ne var ne yok o tespit edildi. Şuanda burası daha hazırlık aşamasında. Burada belediye hazırlıklarını yapıyor yalnızca. Yarın burada gereksinim olmazsa kullanılmaz. Oradaki tıbbi malzemeler fazla üstteki düzey malzeme yok. Sahra hastanelerinin tipik özelliği vardır oda yataktır. Buraya ne gereklilik var ise o kazanç. O da belediyenin yetkisi kapsamında değil. Bakanlık devreye girer. Ciddi bir teçhizat değil içeride. Cümbür Cemaat kendi üstüne düşeni yapmalı. Bir facia oluştuğunda sen hazırlık yapmasan daha fena değil mi. Burası şuanda hazırlanmış. Yeni bir yapmadık. Mevcut yapı değerlendirildi” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Türkiye, Filistin'e Covid-19 salgını nedeniyle yardım yapacak

“Halka hizmet bu”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise salgının fazla ciddi olduğunu kaydederek, “Allah korusun bir yıkım olması halinde burası İl Afiyet Müdürlüğü ve Bakanlığın emrine verilerek kullanılabilecek bir hastane. Bunun nesi fena. Halka hizmet bu. Dünyada çadırlarda yapılıyor, burası onlardan daha lüks. Sadece şart tespiti yaptılar. Mühürleme yok. Geldiler, gördüler çokta içeride olağandışı bir durum yok” dedi.

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu