Gündem

Tosya’da tekstil firmaları maske üretimine başladı

Sosyal hayatı etkileyen korona virüs salgın hastalığı idareli alanda da kayda değer değişimlere niçin oluyor. Tosya ilçesinde etkinlik belirten tekstil firmaları salgın sebebiyle rotasını değiştirerek maske üretimine yöneldi.

“Jurnal 300 bin adet maske üretimi”

Tosya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve mont üretimi yapan İstanbul Merkezli Arena Park Dokuma cihaz parkurunu genişleterek korona virüs hastalığı ile mücadele kapsamında kullanılan ve olmazsa olmaz ürünlerden maske üretimi kararı aldı.

Korona virüs salgın hastalığında koruyucu olarak kullanılan ve olmazsa olmaz gereksinim maddelerinden maske üretimi için zorunlu izinlerin alınmasının ardındaki üretime başlayan işyeri birincil etapta 150 bin adet üretimi için düğmeye bastı.

Maske üretimi kontrolünün Devlet Araç Gereç Ofisine devredilmesinin arkasında üretimi iki katına çıkaracaklarının altını çizen girişimci iş adamı Kaan Tanrıverdi, ihracat odaklı çalışacaklarını aynı zamanda günlük üretimin yarısını devlete vereceklerini belirtti. Tanrıverdi kapasite artırımına gideceklerini jurnal maske üretim kapasitesini 300 bine çıkararak 150 bini devlete, 150 binin ise yurt dışına ihracat yapılacağını söyledi. Tarnrıverdi, “Dünyada baş gösteren krona virüsü ile ilgili maske kampanyasına bizde elimizden gelen desteği vermek namına günde 150 bin adet maske dikecek şekilde parkurlarımızı hazırladık. İzinlerimizi aldık. Yalnız son zamanlarda baş belirten malzeme sıkıntısından nedeniyle sistem değişikliğinden dolayı Devlet Araç Gereç Ofisi’ne zorunlu başvurularımızı yaptık. 10 gün içinde zorunlu belgelerimizi alacağız. Tahmin ediyoruz günlük 300 bin kapasiteye çıkacak. Bunun 150 bini devlete gidecek 150 bini de yurt dışına gidecek. İş yerimizde azami derecede hijyenle ilgili tedbirlerimizi elimizden geldiğince almaya çalışıyoruz. Her Zaman beraber bu kaosun içinden hep beraber çıkacağımızı varsayım ediyoruz” diye konuştu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında çalışanların sağlığını korumak için tedbirleri üst düzeye çıkaran işyeri; egzersiz alanını jurnal dezenfekte ederken benzer hassasiyeti servis araçları ve nakliye araçlarında da gösteriyor.
Firmanın İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Emre Berber, çalışanlara korona virüs hastalığına karşı hijyen ve korunmaya gerekli hassasiyetin gösterilmesi konularında tavsiyelerde bulunurken, personelin sabah ve akşam ateşleri ölçülerek günlük kayıt tutulduğunu söyledi.

Sıradaki Haber :  Antalya'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı

Mehmet Ünsal
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu