Gündem

Türkiye destek talebinde bulunan ülkelere yardımını sürdürüyor

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde 1 milyon 400 binden pozitif kişiye bulaşan ölümcül korona virüsü nedeniyle Türkiye, dış ülkelere yardımını sürdürüyor. Yardım başvurusunda bulunan 5 Balkan ülkesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gönderilen tıbbi yardım malzemeleri Kosova’ya ulaştı. Tıbbı malzeme ve ekipmanları taşıyan uçağı başkent Priştine yakınındaki Adem Jashari Milletlerarası Havalimanı’nda Kosova Afiyet Bakanı Arben Vitia, Kosova Altyapı Bakanı Lumir Abdixdiku ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar karşıladı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı kadar hazırlanan maske, tulum ve çabuk teşhis kitinden oluşan destek malzemeleri, Kosova makamlarına teslim edildi.

Afiyet Bakanı Arben Vitia, sıhhat malzemelerin teslimi edilmesi vesilesiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, korona virüsüyle mücadele edildiği bir süreçte dayanışma ve dostluğun gün yüzünü gördüğü bir olayın içinde olduklarını belirtti. Covid-19 ile başa çıkabilmek ve verdikleri mücadelenin zaferle sonuçlanmasına yardımcı olacak Türkiye’den Kosova halkına yönelik kayda değer miktarda tıbbı malzemelerden oluşan yardım aldıklarını kaydeden Bakan Vitia, “İyi dostlar zor günlerde kendini gösterir. Bütün dostlarımız gibi bizim de karşı karşıya kaldığımız bu mağdur durumda destek olmak, dayanışmadan öte bir insanlık davranışıdır” dedi.

Bakan Vitia Büyükelçi Sakar ve Türk halkına yardımlardan nedeniyle teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Çağrı Sakar yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Türkiye’nin gönderdiği yardımları ele vermek için bir araya geldiklerini kaydetti. Geçtiğimiz Mart ayında Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ve Kosova hükümetinin Türkiye’den destek talebinde bulunduklarını hatırlatan Büyükelçi Sakar, “Kosova’nın talebine olumlu cevap verebildiğimiz için mutluyuz, yardımlarımızın maddesel şekilde Kosova’ya ulaştırıyor olmaktan memnunuz. İçinde bulunduğumuz mevcut koşullarda baskı günlerde dostlarımızın, dostluklarımızın ve dayanışmanın önemini hepimize hatırlattı” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Sakar, bugün yalnızca Kosova’ya değil diğer arkadaş ülkelere de takviye gönderildiğini hatırlattı.
Altyapı Bakanı Abdixhiku da Türkiye’den gönderilen yardımlar sebebiyle Türk halkı ve Türkiye’ye hükümet namına teşekkürlerini açıklama ederek Türkiye’nin de korona virüse aleyhinde benzer mücadeleyi vermesine rağmen yardım göndermesinin çok manalı olduğunu vurguladı.

Sıradaki Haber :  Binali Yıldırım'ın eşine hakaret eden İyi Partili Özeren tutuklandı

A-400M tipi kargo uçağı ile gelen destek malzemelerinin üstünde gönderilen ülke dillerinde Mevlana’nın, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” ifadeleri yer alıyor.

öte taraftan Türkiye’den gönderilen yardımlar Kosova, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya’ya ulaştı.

Ercan Kasap
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu