Gündem

Ülkelerine dönemeyen 268 Pakistan vatandaşı ülkelerine gönderildi

Türkiye’de bulunan ve ülkelerine dönemeyen 268 Pakistan yurttaşı, 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü İstanbul’dan kalkan Pakistan Havayollarının PK 784 uçuş numaralı özel bir uçağına ülkelerine sevk edildi. Sevk Edilenler arasına, kısa yarıyıl vizesi olup Türkiye’ye seyahat eden ve Türkiye’de kalıcı ikamet iznine sahip olan ama Covid-19 pandemisi dolayısıyla buradaki işlerini kaybeden Pakistanlılar da dahil edildi.

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi ve İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha da yolcuların gidişine eşlik etmek için havaalanına gitti. Türkiye’deki Pakistan Büyükelçiliği bu seyahate ait sosyal medya hesabı üzerinden, “Bu süreç süresince verdikleri sürekli dayanak ve işbirliği için alakalı Türk makamlarına teşekkür ederiz. Türk yetkililer gereken her türlü itinayı gösterdiler ve mahsur kalan Pakistanlılara takviye ettiler. Yaşasın Pakistan Sancağı ve Türk Sancağının kardeşliği” söylemesi yaptı.

Mevzubahisi uçuş, dünyadaki muhtelif ülkelerdeki Pakistanlıları konutlarına geri götürmek için Pakistan’ın Pakistan Beynelmilel Havayolları PIA ve öteki havayolları ile son zamanlarda ortaklaşa yürüttüğü konuta dönüş çalışmaları kapsamında asıllaştırıldı.

 

Sıradaki Haber :  Bakan Soylu İdlib için 10 briket ev bağışında bulundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu