Gündem

Vali Akbıyık: ‘Hakkari’de 10 kişi taburcu oldu’

Vali Akbıyık, beraberindeki Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile ilk olarak kent girişinde bulunan eski çöp yığını virajında yapılan seyir tepesini ziyaret etti. Vali Akyıbık ve Güvenlik Müdürü Atanur, sonra korona virüs tedbirleri kapsamında Çukurca-Şırnak karayolundaki Köprülü noktasında sıhhat taraması yapan ekipleri de denetledi. Jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçlardaki vatandaşlar burada ateşleri ölçülerek sağlık durumu taramasından geçirildikten daha sonra girişlerine izin verildi.

Sağlık Durumu ekiplerinden araştırmalar hakkında data bölge Vali Akbıyık, yolcularla da görüşerek tedbiri elden bırakmamalarını istedi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, şu anda Hakkari-Şırnak karayolu üstünde Çukurca ve Hakkari’ye giden denetim noktasında sağlık durumu ekiplerinin yapmış olduğu kontrolleri uygun görüp denetlediklerini söyledi. Vali Akbıyık, “Hakkari ilimizde korona virüs ile ilgili Hakkari-Van arası Yeni Köprü ile Hakkari-Şırnak girişinde ilimize gelen bütün araçlar denetim ediliyor. Ateşler ölçülüyor, şikayetleri dinleniyor ve alınıp değerlendiriliyor. Hakkari’de maalesef konona virüs vakası var. İçişleri Bakanlığımızın, Sıhhat Bakanlığımızın genelge ve emirleri doğrultusunda her türlü tedbiri alıyoruz. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı dışarı çıkmamaları konusunda zorunlu uyarılar yapılmıştır. Hakkari’de bütün marketlerimizin denetimi yapılıyor. Hakkari Belediyesi olmak üzere ilçelerimizdeki bütün belediyeler zorunlu temizliği ve dezenfekte çalışmalarını jurnal olarak yapıyorlar. Tüm ulus kurum ve kuruluşlarımız hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda her türlü önlemimizi alıyoruz. Asker, jandarma, polisi ve afiyet ekiplerimiz her türlü önlemi almış durumda. İnşallah Hakkari olarak bu korona virüs belasını en az zararla def edeceğiz. Hakkari sosyal mesafeye uyuyor. Havanın hoş olmasına rağmen sokakta fazla pozitif insan görmüyoruz. İnşallah bu bilinç azıcık daha artacak. Hakkari’de yer alan 10 olgu taburcu oldu ve yeni taburcu olacaklar da var” dedi.

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan Vali Akbıyık’a canlı bağlandı

Vali Akbıyık, denetimlerin ardındaki Çukurca ilçesine geçerek Kaymakam Murat Öztürk ve Belediye Başkanı Ensar Dündar’ı makamında ziyaret ettikten sonra Çukurca 2. Sınır Tugay Komutanlığı ziyaretinin arkasında ilçeden ayrıldı.

Feyzullah Taş
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu