Dünya

Gıda yardımlarıyla, Afrika’nın ‘Tad’ını değiştirdiler

TADD Başkanı Dr. Bilgehan Güntekin yaptığı söylemede, Türkiye’deki yardımseverlerin dayanağıyla lüzum sahibi binlerce Afrikalının suratının güldüğünü söyledi.

Afrika’nın muhtelif bölgelerinde ailelere besin paketi ve iftarlık dağıtıldığını söyleyen Güntekin, “TADD olarak Afrika’da 5 yıldır gönüllü sıhhat takımlarımızın çalışmalarının yanında her Ramazan ayında ve bayramlarda ayni ve nakdi takviyelerimize de devam ediyoruz. Türkiye’deki kardeşlerinin kendilerine sahip çıktığını gören Afrikalı kardeşlerimiz her organizasyonda bizlere dua ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Yardımseverlerin sayesinde Afrika kıtasındaki öksüz ve dullar başta olmak üzere fukaralara sahip çıkıldığını belirten Güntekin, “Ramazan ayı çerçevesinde, Uganda Sudan, Etiyopya ve Burkina Faso’da güç koşullarda yaşama tutunma gayreti veren kardeşlerimizi bir nebze olsun serinletmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
TADD gönüllülerinin bağışlarıyla Ramazan ayında da Afrika ülkelerinde su kuyuları açmaya devam ettiklerini, suratlarca keçi dağıtımı ve adak/akika kesimi reelleştirildiğini ifade eden Güntekin, bağış sahiplerinin itimatlarına titizlikle sahip çıktıklarının altını çizdi.

Sıradaki Haber :  ABD’de 17 yıl sonra ilk idam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu