Eğitim

İKÜ, tüm hizmetlerini “Sanal Banko”ya taşıdı

İKÜ, tüm hizmetlerini “Sanal Banko”ya taşıdı

Online dersler ile uzakta eğitime sürekli İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), öğrencilerinin bütün ihtiyaç ve taleplerine yanıt vermeyi amaçlayan “Sanal Banko” uygulamasını da hizmete açtı. İKÜ, “Sanal Banko” uygulamasıyla öğrencilerinin bütün talep, kullanım ve danışmanlık işlemlerini dijital platforma taşıdı. Sanal Banko kapsamında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Finansal ve İdari İşler Daire Başkanlığı, Milletlerarası İlişkiler Birimi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ilk olarak edinmek üzere İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, Öğrenci Hayat Kariyer ve Mezun Danışma Birimi (Kültür Noktası), Kütüphane, Revir (afiyet hizmetleri) ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimleri de sanal ofislerini hizmete açtı. Kurumsal Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı’nın desteği ile Veri Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı kadar yürütülen İKÜ Sanal Banko; pandemi sebebiyle eğitim sürecine uzaktan devam eden öğrencilerin gereklilik duydukları başlıklarda fiziki çözümler üretmek üzere çalışıyor.

Bütün ihtiyaçlara “Sanal Banko” ile yanıt veriliyor

Bu kapsamda öğrenciler İKÜ CATS ekranları üzerinden, “online kariyer danışmanlığı hizmeti”, “kişisel ve mesleki gelişim eğitim/atölye programları takibi”, “öğrenci belgesi talebi”, “transkript talebi”, “COVID-19 danışma”, “tıbbi danışma”, “sanal muayene” (hastaneye gidemeyenler için online danışmanlık), “bilirkişi psikologlardan kişiye özel psikolojik danışmanlık desteği”, kütüphanenin elektronik kaynaklarına kampüs dışı erişim”, “öteki kütüphanelerden makale sağlama”, “parasal konularla ilgili destek”, “çalışan öğrenciler için data ve süreç desteği” gibi hizmetlerden faydalanabiliyor. başkaca şu anda yurt dışarıda bulunan ve süreçlerle ilgili veri almak isteyen öğrenciler için danışmanlık hizmeti yine Sanal Banko sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

“Uzaktan eğitim Kültür’ün DNA’sında var”

Uzakta eğitimin pandemi sebebiyle üniversitenin tüm kademelerinde devreye alındığını belirten İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, “Uzaktan öğretim sistemimiz CATS’i, MITOS ve Stanford gibi üniversitelerin kullandığı Sakai LMS yazılımını uyarlayarak 10 yıl önce geliştirdik. Bugüne kadar seçmeli dersler ve dağıtılmış seviyelerde de uyumlu olarak kullanıyorduk. Günün getirdiği doğaüstü koşullarda da hizmetlerimizin sürdürülebilirliğine ilişkin bütün ihtiyaçlarımıza cevap veren 360 derece bir yapıya dönüştü. Günde 8 bine yakın öğrenci sisteme bağlanıyor ve 2 bine yakın dersimiz açıldı. Dolayısıyla şu süreçte uzaktan eğitimi sürekli sürdürebileceğimize inanıyorum. Çünkü uzakta eğitim, bir anlamda Kültür’ün DNA’sında var. 1938’de dedem Halil Akıngüç’ün kurduğu Kültür Dersevi’ne ek olarak Berlin’deki; mektupla öğretim sistemi Fernschule’nin Türkiye temsilciliğini alması; o günün koşullarında 600 öğrencinin kaydolduğu bir uzak eğitim sistemini kurması, bunun en kuvvetli kanıtıdır. Öğrencilerimizin yönetimle ilgili ihtiyaçlarına cevap veren sanal ofislerimiz de yine uzaktan öğretim platformumuz CATS üzerinden çalışıyor. Pandeminin etkilerini ve mümkün bağlı etkilerini en aza indirgemeye çalıştığımız bu dönemde; mevcut hizmet başlıklarımızın kapsamını geliştirmeye, yeni süreçleri devreye almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Bakan açıkladı! 380 bin öğrencinin yurt ücretleri geri ödenecek

Online derslere panel ve konferanslar eşlik ediyor

İKÜ Öğrenci, Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi (Kültür Noktası) ile öğrenci toplulukları göre düzenlenen eğitim, konferans ve paneller de bu süreçte faaliyetlerine online devam ediyor. Geçtğimiz günlerde online olarak, 104 kişinin katılımıyla düzenlenen “Sağlıkta Yapay Zekâ Koronavirüs” panelinde Dr. Yusuf Yeşil ile Yeşil Science ekibinden Ömer Serbest, Ceren Yüksel ve Ali Mirzaei konuşmacı olarak yer aldı. 3 saat süren panel baştan başa virüsün yayılma ve atak mekanizması, salgından etkin korunma yöntemleri, yapay zekâ ile virüse karşı üretilebilecek çözümler gibi konular ele alındı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu