Eğitim

LGS kılavuzu yayımlandı

LGS çerçevesinde 7 Haziran’da Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) kadar yapılacak merkezi sınav için kullanım ve başvuru kılavuzu bakanlığın ‘www.meb.gov.tr’ internet adresinde yayımlandı.

MEB tarafından yayımlanan kılavuzda, merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ile proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci yeğlemek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili esaslar yer aldı.

Bu çerçevede, LGS zarfında 7 Haziran’da yapılacak merkezi imtihan başvuruları, yurt açık havada e-Mektep sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim görebilen öğrenciler hariç bütün 8’inci derslik öğrencileri için bakanlık kadar merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Bakanlık göre başvurusu gerçekleştirilecek öğrencilerin, sınava girmek için onun dışında bir işlem yapmasına gerek duyulmayacak. Bakanlık kadar başvurusu yapılan öğrenciler, isteğe emrindeki olarak sınava girecek.

Konuya ilişkin olarak Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal ağ hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, 2020 LGS kapsamında 7 Haziran’da yapacağımız merkezi sınav için başvuru kılavuzuna http://meb.gov.tr internet sitemizden ulaşabilirsiniz. Sizler için bütün detayları düşünüyoruz. Örnek sorular ve yayınlarla yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mevlüt Hasgül

 

 

Sıradaki Haber :  İran’da deprem: 1 ölü, 11 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu