Eğitim

Bahçeşehir Koleji uzaktan eğitim sürecini 100 bin öğrenciyle sürdürüyor

Bahçeşehir Kolejinin uzakta eğitim programını yürüttüğü suni zekâ tabanlı uzak eğitim platformu Metodbox’ta; 1. sınıftan 12. sınıfa bütün derslik düzeylerde konu anlatım videoları, her yerde testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve mektep öncesi dahil elde etmek üzere yaş düzeyine uygun şekilde animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkili içerik yer alıyor.

Ulusal sınavlara hazırlık süreci uzaktan eğitimde devam ediyor

Bahçeşehir Koleji milli sınavlara hazırlık sınıfları olan 8. ve 12. sınıflar için, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı göre açıklanan son kararlar doğrultusunda online eğitim ve Metodbox üzerinden ders ve imtihan planı düzenledi. Metodbox’ta yer alan ayrıntılı imtihan sonuç raporları öğrencilerin başarı durumuna kadar özel bir alıştırma planı oluşturma imkânı veriyor. Öğrencilere bitmiş edilmesi gereken konular, testler, devir ve takviye çalışmalarına ilişkin bir alıştırma planı sunuluyor. Ortaokul ve lise öğrencileri uzakta eğitim sürecinde peşine düşüp takip etmeleri gereken araştırmalar için Metodbox platformunda yer alan gaye tespit kısmından da yararlanabiliyorlar. Bu kısım; öğrencinin hedefleri ve mevcut durumu arasındaki farkı ortaya koyarak hangi kazanımlara ne dek süreyle çalışması gerektiği konusunda yol haritası çiziyor.

Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Açlık Dağ, bütün zamanlı uzakta eğitimin hem veliler keza öğrenciler için yeni bir süreç olduğunu, uzun zamandır deneyimledikleri uzakta eğitim sürecinde elde ettikleri tecrübenin bu süreçte faydalı olduğunu söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti: “Yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimin kalitesini de içeriği belirler. Bahçeşehir Kolejinde eğitimimizi bu ilkeyle şekillendiriyoruz. Senkron ve asenkron eğitimlerimizi birbirini destekleyecek şekilde birlikte planlıyoruz. böylece; süreçte geçtiğimiz hafta itibarıyla online eğitimleri de başlattık. Bütün derslik düzeylerinde, bütün öğrencilerimiz sorunsuz şekilde kendilerine iletilen ders programına tarafından eğitimlerine kendi öğretmenleri ile devam ediyor. Sınıf öğretmenlerimizin, mentör öğretmenlerimizin ve kılavuz öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği takip ve destek aramalarıyla, 360 derece bir uzak eğitim yakından peşine düşüp takip planını hayata geçirdik.”

Sıradaki Haber :  Spor aletlerini özel gereksinimli bireyler için tekrar tasarladılar

Uzakta eğitim uygulamasında ebeveynlere karşın rehberlik desteği de sunuyor

Kolej, bütün kademelere özel içerik ve tasarımıyla öğrencilerin süre ve mekândan egemen olarak eğitimlerine devam etmesini karşılayan Metodbox uygulamasını kullanarak bu süreçte ebeveynlere de rehberlik desteği sunuyor. Koronavirüs pandemisi, korunma yöntemleri ve vesvese yönetimi konularında ebeveynlerin içten kaynaklardan, bilimsel verilerle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Açlık Dağ bu süreçte çocukların ağırbaşlı, kararlı ve içten bilgilerle yönlendirilmeleri için ailelere büyük tayin düştüğünü, ailelerin sürece yönelik kaygıları konusunda benzer şekilde desteklenmeleri gerektiğini söyledi. Dağ, bu hedefle Kolejin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi göre yayımlanan içerikleri de Metodbox uygulaması üzerinden velilerin erişimine açtıklarını ekledi. Kurum olarak her süreçte bilimsel ve doğru yön belirleme için ailelerin yanında olduklarını belirten Dağ; “Akademik gelişim takibi ve süreçte karşılaşabilecekleri mümkün sorunlarla ilgili iletişimde kalmak için online veli toplantılarımızı da düzenli olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu