Eğitim

Spor aletlerini özel gereksinimli bireyler için tekrar tasarladılar

Spor aletlerini özel gereksinimli bireyler için tekrar tasarladılar

Topluma yardımsever liderler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen ve çocukların geliştirdikleri reformcu projelerle reel dünyadaki sorunlara ilişkin çözümler üretmeye teşvik eden FIRST LEGO League Global Innovation Award’ın Türkiye Finalleri tamamlandı. Doğa Koleji Ankara İncek Kampüsü ortaokul öğrencilerinden oluşan Doğa FLL takımı Teach Lab, toplumun bütün üyelerinin müşterek başvuru formu alanları olan sosyal tesisler ve spor salonlarının imkanlarından daha fazla yararlanması için kolları sıvadı. Projeleriyle Türkiye finallerine kalan 42 robotik takımı arasından seçilen öğrenciler, ABD’de gerçekleşecek final yarışına katılmaya yargı kazandı.

Spor aletlerini özel gereksinimli bireyler de kullanabilecek

Öğrenciler tarafından yapılan araştırmaya kadar, sadece özel gereksinimli bireylere hitap eden spor alanlarının, bireylerin psikolojilerini negatif etkileyebildiği de değerlendirildi. Proje zarfında, park, sosyal tesis, spor salonu gibi ortak başvuru formu alanlarındaki spor aletlerini, robotik ve yazılım desteğiyle özel gereksinimli bireylerin de kullanabileceği şekilde baştan tasarlayan öğrenciler, spor aletlerinin herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan bütün bireyler göre kullanılabilir şekilde olması için harekete geçti. Kişinin maddesel özelliklerine tarafından ayarlanabilir şekilde olan spor aletlerinin denetim ve yönlendirmelerinin mobil uygulama üzerinden yapılması hedefleniyor.

Türkiye’deki 5 takımdan biri

Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen organizasyonda, Doğa Koleji İncek Kampüsü ortaokul öğrencileri Zeynep Balcı, Asude Uyaroğlu, Barkın Fil, Fatma Aslı Yarımdağ, Cet Renkmen, Yağız Ali Toprak, Esinti Bilge Yılmaz, Elif Gözübüyük ve Can Ender Yarkaya’dan oluşan FLL takımı Teach Lab, yarışmanın Türkiye ayağında toplam 650 robotik takım ile yarışarak, finale kalan 5 takımdan biri oldu.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni İbrahim Sünger’in mentörlüğünde projelerini geliştiren öğrenciler, dünyaya önemli değerler katma potansiyeline sahip özgün projelerini, milletlerarası platforma taşıyarak bilişim teknolojileri dünyasında ses getirmeyi hedefliyor
 

Sıradaki Haber :  LGS kılavuzu yayımlandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu