Rüya Tabirleri

Rüyada Namaz kılmak, Namaz kıldığını görmek ne anlama gelir?

Namazla alakalı tabirler oldukça çoktur. Rüyada namaz kılmak; günahlardan temizlenmeğe, kalp sefasına, sözünde sâdık olmaya, rahmet ve mağfiret anlamına kazanç. Rüyada namaz kıldığını bakmak hüzün ve üzüntüden halâs olmaya, küstüğü biriyle barışmaya, sermayesi olmadan mülk kazanacağına çıkar. Rüyada namaz, nebilerle haşrolmaya, rüya sahibinin sıdk ve doğruluğuna, duaların kabulüne, dünya ve öbür dünya nimetleri anlamına gelmektedir.

Dikkat: yaklaşık olarak cümbür cemaat rüyasında namaz kıldığını görür. Bütün adamakıllı namaz hakkındaki tabirleri kaydedeceğiz. Rüyada görülen namazları; farz namazı, cuma, beyhude ve bayram namazları olarak ayrı ayrı cümle parçası edilir.

Bağ ve bostanda namaz kıldığını gören kimse, Allah u Teâlâ’ya istiğfar eder. Ziraat yapılan bir yerde namaz kıldığını gören kimse borcunu öder.Rüyada özürlü olarak namaz kıldığını görmek, amelinin makbul olmadığına işarettir.Yan yatarak namaz kıldığını görebilen kimse hastalanır.Namazı kılıp bitirdikten sonra mescitten çıktığını gören kimse fazilet ve hayra nail olur.Hayvan üstünde namaz kıldığını gören kimseye büyük bir nefret edilen şey isabet eder.Halkla beraber imamın hayvan üzerinde bir kısmının uykuda, bir kısmının secdede ve bazısının da ayakta namaz kıldıklarını görmesi, eğer o kimseler savaşıyorlarsa Mansur ve muzaffer olacaklarına işarettir.

Rüyada farz namazı kılmak

Büyük memuriyete, reisliğe, emaneti yerine getirmeye, Allah’ın farz kıldığı şeyleri yerine getirmeye, nefret edilen şey ve endişelerden emin olmaya işarettir. Abdestli olarak bayağı şartlarına riayet ederek, rükû ve secdelerim bütün yerine getirerek kıbleye dönmek suretiyle farz namaz kıldığını görebilen kimse Allah’ın farzlarından birini yerine getirir. Zulümle birisinden aldığı malı veya birisine olan borcu öder. bununla beraber haylaz ve çirkin işlerden de sakınır.

Bazı tabirciler, farz namazı kıldığını görebilen kimse, sözünde durur, küs olduğu birisi varsa onunla da barışır dediler. İmam olan birisi rüyada farz namaz kıldığını görse, borçlanır veya tazminat öder. Rüyada dört rekâtlı farz namazını iki rekât olarak kılan kimse yolculuğa çıkar.

Rüyada öğle namazı kılmak

Rüyasında öğle namazı kıldığını ve onu bitirdiğini görebilen kimse maksadına nail olur. Dünyasal ve uhrevi islerinde kendine takviye edilir. Çünkü rüyada namazı tamamlamak arzu ettiği şeyin tahakkukuna sinyâl sayılmıştır. Bu rüyayı görebilen borcundan dolayı hapis ise, başkası onun borcunu öder. O da hapislikten kurtulur.

Bir kimse bulutsuz berrak bir havada öğle namazını kıldığını görebilen kimse, kendisini de sevinçli hissederse, yapacağı işlerde kendisine takviye edilir. Ama bulutlu havada öğle namazını kıldığını gören kimse, karamsar bir meslek yapar. Rüyada dört rekâtlı farz namazını iki rekât kılan bayan, o gün haiz olur.

Rüyada ögle ezaninin okundugunu ve namazi kaçirmamak için düşünmeden abdest aldiginizi görmek, bu rüyanin aksine olarak ibadetini dikkatsizlik ettiginize yorumlanir. Bir cami veya mescitte ögle namazi kilanlari görmeniz, hareketlerinizde halkin adetlerinde daha ayri bazi davranislarda bulundugunuza ve bundan dolayi herkesin dikkatini üzerinize çektiginize yorumlanir.

Rüyada ikindi namazı kılmak

Sıradaki Haber :  Rüyada Radar Görmek

İkindi namazını kıldığını gören insan, kendisi ya da başka biri için ant eder; açlık ettiği bir kısım işler güçlükle meydana gelir, ikindi namazını rüyada kılıp da tamamlayamayan insanın isleri oldukça güçleşir.

Rüyada ikindi namazını kılmak yardım ve başarıya ulaşmaya bazen de, hidayet, hayır ve korumaya işarettir. Rüyada ikindi namazını kıldığını görebilen kimse, güçlükten sonradan kolaylığa erişir.

Rüyada akşam namazı kılmak

Rüyada akşam namazının kılınması, yapılması gereken islerin bitirilmesi ile cümle parçası edilir. Yatsı namazını kıldığını görebilen insan, aile halkının geçimi hususunda ihtimam gösterir. Akşam namazı, islerinden kurtulmaya, bitkin için dinlenmeye işarettir. Rüyada akşam namazını kılan kimse, sonuçlanmış bir şeyin yeniden meydana gelmesine istek eder ve ona yakın zamanda kavuşur.

Bazen de öğle namazı, tövbeye ya da isten çıkarılmaya işarettir. Çünkü öğle namazında kıble, Kudüs cilt çevrilmiştir. Ara Sıra de öğle namazı, şeytan ve düşmanla savaşmaya işarettir. Öğle zamanı, şiddetli sıcak ve uyku vaktidir.

Rüyada yatsı namazı kılmak

Yatsı namazını ilk vaktinde kıldığını gören insan, çoluk çocuğunu memnun edecek hoş bir işte bulunur. Bir kimse rüyada yatsı namazını kıldığını görse, gezi, evlenmek veya bir yerden diğer bir yere gitmek için hazırlanmasına işarettir. Ara Sıra de yatsı namazı, gözde olan perdeye ve gözlerinin güçsüz görmesine işarettir.

Rüyada sabahtan namazını kılmak

Sabah namazını kıldığını gören kimse, yeme içme ve giyim kuşam gibi kendisine olan şeyleri hazırlamaya işarettir. Bir kimsenin rüyada sabah namazını kıldığını görmesi, onun oluşturacağı yemine işarettir.

Rüyada cenaze namazı kılmak

Rüyada cenaze namazı kılmak, namazı kılınan kimseye şefaat etmeye işarettir. Rüyada ölü üstüne namaz kıldığını görebilen kimse, onun için çok dua ve istiğfar eder. Namazı tam kılarsa duayı da tam yapar. Cenaze namazına imam olan kimse, münafık bir amir etrafından vali tayin edilir. ”Allah (C.C.) filan kimseye rahmet etsin” dediğini gören kimsenin günahları affedilir, imamın ardından cenaze namazı kıldığını görebilen kimse, ölüler için dua edilen bir mecliste hazırlanmış bulunur. Cenaze namazı kıldığını gören kimse, dini bozuk bir kimse hakkında aracılık eder.

Rüyada vitir namazı kılmak: Vitir namazı, isleri gizlemeye işarettir.

Rüyada beyhude namazı kılmak: Rüyada nafile namaz kıldığını görebilen kimse, dininin kemale ermesine ve Sünnet i Saniyeye uymasına işarettir. Nafile namaz kıldığını gören kimse, ahirette kendisine lüzumlu olacak şeyleri yapmaya muvaffak olur. Rüyada Allah rızası için beyhude namaz kıldığını görebilen kimse, fakirse zengin olur ve hayra erişir.

Rüyada cuma namazı kılmak

Rüyada cuma namazı kıldığını gören kimsenin Muradi hâsıl olur ve istek ettiği şeye kavuşur. Rüyada kılınan cuma namazı, ferahlık ve sevince, bayram ve mevsimleri görmeye, hacca gitmeye ve borcunu azaltmaya işarettir.

Rüyada bayram namazı kılmak

Rüyada ramazan bayramı namazını kılmak, borcu ödemeye, hastanın iyi olmasına, sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Kurban bayramı namazı, hayır isleri üzerine olmaya, yapılan vasiyeti tutmaya ve adaklarını yerine getirmeye işarettir. Bazen de ramazan ve kurban bayram namazları, düşmanla karşılaşmaya işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Faraş Görmek

Rüyada sünnet namazı kılmak Rüyada sünnet namazı kıldığını gören kimse, Resülullah (S.A.V.) in sünnetine uyar, necasetten temizlenir ve hoş huylu olur.

Rüyada teravih namazı kılmak: Bir kimse rüyada bazı insanlarla beraber teravih namazı kıldığını görse, o kimselerin akrabaları hakkında gereken iyiliği yaptıklarını görse, o kimselerin akrabaları hakkında gereken iyiliği yaptıklarına, onlardan vahşetin gittiğine ve kalplerinin ferahlamasına işarettir.

Rüyada kuşluk namazı kılmak: Rüyada kuşluk namazı, Allah’a şirk koşmamaya ve yerine getirilen yemine işarettir. Ara Sıra de kuşluk namazı, mutluluk yahut hüzün ve ant etmeye işarettir.

Rüyada kaza namazı kılmak, borç ödemeye veya günahkâr bir kimse için pişmanlık etmeye işarettir. Bazen de kaza namazı kılmak, kâfirin Müslüman olmasına, adağını yerine getirmeye ve vaat ettiği bir şeyi yapmaya işarettir.

Rüyada arkasını kıbleye dönerek namaz kılmak

Bu şekilde namaz kıldığını gören kimse, İslam dinini tahkir eder. Bir Takım tabirciler, bir kimse rüyada cemaatin kıbleden diğer bir yöne içten namaz kıldığını görse, onların valileri veya hâkimleri görevlerinden alınır, dediler.

Rüyada âlim bir kimseyi kıbleden başka bir yöne içten namaz kıldığını veya ehli sünnetin hilafına bir amelde bulunduğunu gören kimse, nefsani arzularına uyar ve şeriata muhalif bir harekette bulunur.

Rüyada kıbleden başka bir yöne namaz kılmak, caiz olmayan bir şeyi yapmakla Allah (C.C.) a yaklaşmayı ve insanların kalplerini kazanmayı kastetmeye işarettir veya rüyada yöneldiği tarata doğru yolculuğa çıkar. Rüyada doğu tarafta namaz kıldığını gören kimsenin, fena yolda olduğuna, halka bolca iftira eden ve günah islemeye cüretkâr olduğuna işarettir.

Rüyada kıbleyi bilmediğini ya da kıbleyi araştırdığını ve hangi tarafta olduğunu bilmediğini gören kimsenin, dininde hayret içinde olduğuna işarettir. Kıbleden diğer bir yöne beyaz bir elbise ile namaz kıldığını ve Kur’an’ı hatasız okuduğunu görebilen kimse, hacca gider.

Rüyada bir namazını vaktinin geçmekte olduğunu ve o namazı kılacak bir yer bulamadığını görebilen kimsenin, din veya dünyaca özlem ettiği isteği güçleşir. Rüyada namazı, bilerek ve faraziyesini inkâr ederek terk ettiğini, tamamiyetti hafife alır. Namazın farz olduğunu kabul ederek terk ettiğini görebilen kimse için de tabir aynıdır.

Oturarak namaz kıldığını gören kimse, tavır ve isinde kararsızlık eder. İki süre namazı bir vakitte kılmak, yolculuğa işarettir. Ara Sıra de bu rüya, düşman tarafından çıkacak fitneye işarettir. Namazı avret yeri açık olduğu halde kılsa, oruçlu iken fuhsiyatta bulunmaya yahut haram olan bir şeyi sadaka olarak vermeye işarettir. veya bidat olan bir şeye uyduğu halde doğru yolda olduğuna işarettir.

Korku namazı kıldığını bakmak, şirket kurmaya, hayrete düşmeğe, düzensiz olmaya veya hasta ile çekişmeye işarettir.

Rüyada namazda konuşmak, hibe ettiği veya sükût veya onay ettiği şeyden dönmeye işarettir. Rüyada, namazda besbelli okunacak yerde aşikâr okuduğunu görebilen kimse, eğer hâkimse, zulümle hükmeder, hâkim değilse, bildiği bir hakikati ya da bir finansal inkâr eder.

Sıradaki Haber :  Rüyada Gaddar Görmek

Rüyada imamdan önce rükû ve secde yaptığını gören kimse, başlıca ve babasına ya da itaat etmesi icabetten kimseye muhalefet etmesine işarettir. Rüyada teravih namazı kılmak, meşakkate düşmeye, borç ödemeye ve hidayete ermeye işarettir.

Yağmur namazı kılmak, korkuya, çoluk çocuğunun nafakasını eksiltmeye, pahalılığa geçimdeki durgunluğa, ziraat, mülk ve tarla hususunda sıkıntıya düşmeye işarettir.

Rüyada güneş ve ay tutulduğu vakit kılınan husuf ve küsuf namazını kıldığını bakmak, Güneş ve Ay in işaret ettiği sahsın rahatlığa kavuşturulması için gayret etmeye işarettir. Bazen bu rüya, fa sık bir kimsenin pişmanlık etmesine ve kâfirin Müslüman olmasına, işarettir. Husuf ve küsuf namazını kıldığını görmek, bir âlimin ölümüne işarettir.

Rüyada korku namazı kılmak, ülfete, ittifak etmeye, sözlerin bir araya gelmesine ve korkudan emin olmaya işarettir.

Bir kimse rüyada cemaatle namaz kıldığını ve safın sürükleyici olduğunu görse, o cemaatin bolca teşbih okuyan bir kavim olduğuna işarettir. Rüyada teveccüh namazı kıldığını görebilen kimse yüksek bir rütbeye nail olur.

Rüyada Regaip namazı kılmak, mevsimlere ve vaadim yerine getirmeye işarettir.

Rüyada oturarak namaz kılmak, acizliğe, korkaklığa ve cüzi bir rızka kanaat etmeye işarettir. Otururken namaz kılmak, ara sıra babasının veya hocasının, ya da üzerinde ilim hakki yer alan bir kimsenin hastalığı ile korkutulmaya işarettir.

Rüyada pişmanlık namazı kılmak, günahların bağışlama olmasına işarettir. Eğer tövbe namazını bütün insanlar kılacak olsa, yağmur yağmasına işarettir. Rüyayı gören yoksul ise, zengin olur, çocuğu olmuyorsa, erkek bir çocuğu olur.

Rüyada teşbih namazı kılmak, hediyeye, bahşişe, hayra ve iyi bir şekilde geçindiğine işarettir.

Rüyada istihare namazı kılmak, rüya sahibinin uyanıkken istek ettiği bir şeyde şaşırma ederek şaşırıp kalmasına işarettir. Rüyada istihare namazı kılmak, rüya sahibinin yapmaya karar verdiği şeyin sonucunun hoş olmasına işarettir, istihare namazı kılan tarikat ehlinden ise ve onun tarikatça eksikliğine işarettir.

Rüyada kabre aleyhinde namaz kılmak, caiz olmayan bir şeyi armağan etmeye, bazen de bu rüya, fakire, verilmeye bedel olan kimseye ve hapiste bulunana sadaka vermeye işarettir.

Rüyada tahiyyetül mescit namazı kılmak, akraba ve fakirlere sadaka vermeye ve zalimlerden iyilik istemeye işarettir.

Rüyada gündüzün ya da gece namaz kıldığını görebilen kimse, Salih amel islemekle Allah (C.C.) a yaklaşır.

Rüyada namazda görüldüğünü gören kimse, oyunla meşgul elde etmek suretiyle namazdan gaflet eder.

Rüyada sarhoş olduğu halde namaz kıldığını görebilen kimse, yalan yere tanıklık eder.

Cünüp olduğu halde namaz kıldığını bakmak, görebilen kimsenin dini bozuk olur. Doğu ve batı tarafına namaz kıldığını görebilen kimse, İslam dininden dönerek şeriata rakip bir harekette bulunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu