Rüya Tabirleri

Rüyada Saç Görmek

Rüyada saç görmek, mala uzun saç ise uzun ömre delalet eder. Bir kimsenin rüyada saçının hoş, düz ve kıvırcık olduğunu görmesi, itibar ve bahtiyarlığa işarettir. Gür halde uzun saç bakmak, malın çokluğu anlamına gelir. Uzun saçlar uzun ömür demektir. Bundan dolayı rüyada saçlarının uzadığını görebilen kişinin, ömrü uzun olur.

Rüyada Uzun Saç Görmek

Bir kadının rüyada saçının uzun olduğunu ve bundan da fazla memnun kaldığını görmesi, kendisi hakkında güzel ve makbuldür. Çünkü saç kadının ziynetidir.

Rüyada uzun saç bakmak, işleri pürüzsüz yapmaya delalet eder. Kadınların rüyada saçlarını uzun görmesi hayra, erkeğin rüyada saçını uzun görmesi, mülk biriktirme ve onu muhafaza etmeye işarettir. Saçlarının uzadığını görebilen kimsenin, ömrü uzun olur.

Saçının uzun olduğunu ve kendisinin de bundan çok memnun kaldığını; görmek, bilhassa kadınlar hakkında, hoş ve makbuldür. Bir kimse saçı uzun olduğu halde kısa olarak görse, gam ve kederi gider.

Rüyada Saç Görmenin Anlamı ve Yorumu

Rüyada saç görmenin manası, varlıklı için malın artmasına ve ödünç aldığı malla ticarette bulunmasına delalet eder. Rüyada bir tutam saç, yoksul kimseler için zenginliğe işarettir.

Kederli ve karamsar kimsenin rüyada saçını gür görmesi, üzüntü ve üzüntüsünün bitmesine işarettir. Sevinçliler için de gür saç sevinçlerinin artmasına muhabere eder.

Rüyada Kendi Saçını Görmek

Kendi saçını gören rüya sahibinin arzu ve arzusuna kavuşacağına ve inancının sağlam olmasına kötüye işaret eder. Rüyada kendi saçını görmek, erkekler ve kadınlar için ziynet, para, güç, baskı ve daimi bir mala delalet eder. Kadının, rüyada kendi saçını görmesi, onu koruyacak kimseye işarettir.

Rüyada Siyah Saç Görmek

Kadının rüyada saçının kömür gibi siyah olduğunu görmesi, kocasının malıyla zengin olmasına işarettir. Saçın, güzelliği, siyahlığı ve uzunluğu anlattığınız kimselerin hallerinin güzelliğine yorumlanır. Kadının rüyada saçını siyah görmesi kocasının onu sevmesi ve kocasının halinin doğruluğuna işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Bağ ve asma Görmek

Rüyada siyah uzun saç görmek kimi vakit şöhret ve şerefe yorumlanır. Rüyada saçlarını siyah görmek ırk arasında saygıdeğer bir kişi olacaksınız demektir. Rüyada kendi saçını siyah bakmak dürüstlüğe, cömertliğe ve iyiliğe sinyâl etmektedir.

Rüyada Kesik Saç Görmek

Rüyada hac zamanı görülen kısa saçlar, hayır ve emniyete kötüye işaret eder. Rüyada indirimli saç bakmak salih amellere yorulur. Ebu Sait El Vaiz’e kadar; indirilmiş saç bakmak, mal, uzun ömür, çekicilik ve asalet ile yorumlanır. Indirilmiş saç görmek, haysiyet kazanmaya, haysiyet görmeye, rütbe ve makamda yükselmeye alamettir.

Rüyada Kadın Saçı Görmek

Kadınların saçı keder, üzüntü ve kötü düşüncenin bitmesini gösterir. Rüyada görülen kadın saçı güzelliğinin arttığına kötüye işaret eder. Rüyada kadın saçı bakmak, hayır ve menfaate kötüye işaret eder.

Rüyada Saç Düzeltmek

Rüyada saçını düzelttiğini görmek, sıkıntıların geride kalmasına ve sevindirici gelişmelere işaret eder. bununla birlikte rüyada saç düzeltmek, hayır ve esenliğe işarettir. Rüyada düzeltilen saç, mala ve ömrün uzun olmasına işaret eder.

Rüyada Kıvırcık Saç Görmek

Saçının kıvırcık olduğunu bakmak, hayır ve menfaate kötüye işaret eder. Saçı kıvırcık iken düzeldiğini gören, sıkıntılı olur. Saçının düz veya kıvırcık olduğunu görebilen kimse, şerefli ve bahtiyar olur.

Bir başka rivayete kadar de: Saçı olmayan kimsenin rüyada kıvırcık saçlı olduğunu görmesi, Sünnet i Seniyye ile amel yapmasına işarettir. Saçlarının kıvırcık olduğunu görebilen kimsenin mal, hanim ve elbise için rehin vermesine işarettir.

Rüyada Saç Görmekle ilgili Diğer Tabirler

Rüyada başının ön tarafındaki saçlarını düzensiz ve biçare görmek, zillet ve perişanlığa delâlet eder.

Rüyada evli bir erkeğin vücudunda saç bittiğini görmesi, onun zevcesinin hamile olduğuna kötüye işaret eder.

Saçının dağınık ve fena olduğunu görmek malının dağılmasına işarettir. Genç bir adamın rüyada saçının beyaz olduğunu görmesi fakirliğe yorumlandığı için iyi değildir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Saçak Görmek

Saçının azaldığını bakmak fakirliğe, uzadığını görmek zenginliğe delalet eder.

Rüyada saçının hiç olmadığını ve takma saç kullandığını görmek rızkının bolluğuna işarettir.

Başının dazlak olduğunu gören kedere ve hakarete uğrar. Başı dazlak olup da bitmiş saç bittiğini gören, hayır görür ve şerefi artar.

Saçını bir tarakla taradığını bakmak nimettir. Başındaki gür bir saçı başka bir saçla ördüğünü gören kimse, zengin ise finansal artar ve ödünç aldığı malla ticarette bulunur.

Saçının yumuşak olduğunu görebilen kimsenin, parasal artar. Rüyada görülen saç, sahibi için maldır.

Hac zamanı saçını kesmek veya onu kısaltmak emniyete işarettir. irkinleştirmeyecek şekilde saçını kısaltmak ve yolmak, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir.

Bazı tabirciler, saç yolmak, rüya sahibinin borcunu zor kullanarak ödeyeceğine işarettir, demişlerdir.

Rüyada saçı bayağı olarak yağlamak ziynettir, normalden fazlası üzüntü ve kederdir.

Saçlarının anormal şekilde uzadığını ve öylece de ırk aralarında dolaştığını gören kimse, borca girer ve geçimini sağlama sıkıntısı çeker.

Rüyada saçını yolan kimsenin malına bir bela ve kötülük erişir. Küçük çocuk için saç uzun ömürlü olmasına işarettir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu