Ekonomi

Bakan Selçuk, TÜRMOB ve TOBB Başkanları ile video konferansla ‘Kısa Alıştırma Ödeneği’ni görüştü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB İl Başkanları ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile video konferans yöntemiyle görüştü. Bakan Selçuk, yaptığı görüşmede Kısa Alıştırma Ödeneği’ni değerlendirdi.

Bakan Selçuk görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinde yer alan yeni korona virüs tedbirleri dahilinde kısa egzersiz ödeneği uygulamasını daha da kolaylaştırdıklarını anımsattı. Kısa çalışma ödeneğinden daha pozitif kişinin yararlanması için prim şartını 450 güne, anlaşma süresini de 60 güne indirdiklerini belirten Bakan Selçuk, kısa egzersiz kapsamındaki çalışanların genel sağlık durumu sigorta primlerinin de karşılanacağını kaydetti.

İstihdamı koruma ve kısa çalışma ödeneğine uygulama çağrısını yineleyen Bakan Selçuk, bu süreçte muhasebeciler ve parasal müşavirlerin işveren danışmanı olarak yaptıkları işin fiilen bir kamu hizmeti olduğuna uyarı çekti. Muhasebeciler ve finansal müşavirlerin düzenlemelerin ilk muhatabı olduklarını bildiren Bakan Selçuk, sosyal diyaloğun önemine değinerek, kısa alıştırma ödeneği sürecinin hızlı işlemesi için uyarı edilmesi gereken hususları anlattı.

Bakan Selçuk, korona virüsten negatif etkilenen sektörler için muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay ertelediklerini bildirdi.

2 ay olan telafi çalışması süresini 4 aya çıkardıklarını anımsatan Bakan Selçuk, en düşük ödenti desteğinin 2020 yılı boyunca 75 lira olarak devam edeceği bilgisini de paylaştı. Bakan Selçuk, TÜRMOB ve TOBB ailesine “Milli Dayanışma Kampanyası”na yaptıkları bağıştan nedeniyle da teşekkürlerini iletti.

Cevdet Fırat Aydoğmuş
 

Sıradaki Haber :  Dar gelirli vatandaşa 10 bin liralık kredi nasıl çekilecek, geri ödemesi nasıl olacak? İşte bütün ayrıntı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu