Ekonomi

Corona virüs indirimlerine dikkat!

Corona virüs tedbirleri zarfında o kadar fazla mağaza kapalı durumda. Bu dönemde alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden alışverişi tercih ediyor.

Bunu fırsat haberdar olan bir takım fena niyetli satıcılar ise “indirim” adı aşağıda sahte ürünlerle satmak yapmaya çalışıyor. Alışveriş sonunda tüketiciye satın alınan ürünün gerçeği açık havada diğer bir ürün gönderilirken, keza vatandaşların kredi kartı bilgileri de kopyalanabiliyor.

Uzmanlar internet sayfaları ile sosyal medyadaki ilanlara ve satışlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Konuyla ilgili vatandaşları uyaran Alıcı Kullanım Merkezi Onursal Başkanı Açık Fikirli Ağaoğlu, “Corona virüs maalesef dolandırıcıları korkutmamış. Hala çıkar peşindeler. ‘corona indirimi’ diye şu anda de bir takım ilanlar verip, vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar” dedi.

Ağaoğlu, birçok büyük markanın kepenk kapattığını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Bunların daha önce de yaptıklarını gördük. Karaborsacılık, vurgunculuk yaptılar. İnsanları kandırıp kredi kartı bilgilerini ele geçirerek hesaplarını boşalttılar. Şimdi de korona vurgunculuğu yapıyorlar. Bunlar taklit yapıyor. Gerçekte önemli markalar kepenk kapattılar. Çalışmıyorlar. Şimdiden ilanlar veriyorlar. Müşterilerine mesajlar göndererek, ‘Biz size indirim yapacağız. Şimdi bize 250 lira verin mağazamız açıldığı ilk gün gelin, size 500 liralık alışveriş yaptıralım’ diyorlar. İşte bunları taklit eden dolandırıcılar müşterilerinin tuzağa düşmesi neticesinde onların kredi kartı bilgilerini ele geçirip dolandırıyorlar. veya bazı sahte hesaplarla tuzağa düşürdükleri insanların kendilerine havale göndermesini, ödeme yapmasını can atarak onları dolandırıyorlar.

Dikkat diyorum. O tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz markanın size sunduğu o indirim reel olmayabilir. Gerçek olan şu. Bugün birçok marka sıkıntıda. Ürünlerini satamıyor, mağazalarını kapattı. İşte bu noktada fırsatçı ve dolandırıcılar taklit ederek güya 500 liralık ürünü güya fiyatına satacakmış, 1000 liralık ürünü 500 liraya satacakmış gibi ağlarına düşürüyor sonra paralarını alıyor. Birde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek adamakıllı hesaplarını boşaltabiliyorlar.”

Sıradaki Haber :  Fiber hızında internet sunan Superbox’a gelen talep bir haftada 2 kat arttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu