Teknoloji

Bilgisayar ve cepte temizlik zamanı

Bilgisayar ve cepte temizlik zamanı

Uzmanlara tarafından koronavirüs cansız nesneler üzerindeki yaşamını sürdüremiyor, fakat bilgisayar, telefon, tablet, klavye, mouse, oyun aksesuarları gibi fazla sık kullandığımız ve bilhassa ortak paylaşılan cihazlar virüs gibi çeşitli hastalıkların bir kişiden diğerine bulaşma riskini artırabiliyor. Bilhassa karşılıklı başvuru alanları, ofisler, oyun merkezleri gibi paylaşımlı mekanlardaki bilgisayarların temizliği için dağıtılmış mikrofiber bezler, cihazlara zarar vermeyecek dezenfektan özellikli solüsyon spreyler kullanılmalı, gün içinde ahenkli aralıklarla bu temizlik yinelenmeli. Bu süreçte azami hassasiyet gösterilmesi gereken cihazların başında ise telefonlar geliyor. Uzmanlar telefon konusunda ise yapılması gerkenler şöyle sıralıyor:
¥ Telefonunuzu prizden çıkarın, kapatın ve telefon kabını çıkarın.
¥ Bütün büyük telefon kimyasal akıcı, jel ve aşındırıcı nemli kumaş kullanılmaması uyarısında bulunuyor. Bunun nedeni ekranın koruyucu tabakasına zarar verme ihtimali.
¥ Mikrofiber bezi su ve evde kullanılan sabunla ıslatın.
¥ Nezaketle telefonun yüzeyini bu ıslak bezle silin.
¥ Son olarak telefonunuzu pak bir mikrofiber bezle kurulayın.
¥ Sadece su ve sabun kullanmak bile telefonunuzdan bakteri ve virüsleri etkin bir şekilde temizleyebilir.
¥ Bunlara karşın telefonunuza dokundukça ona mikrop bulaştıracağınızı unutmayın. bu nedenle ellerinizi ahenkli olarak ve tamamen yıkadığınızdan belirlenmiş olun.

Türkiye Gazetesi

Sıradaki Haber :  Koronavirüs tespiti için yazılım çözümünü duyurdular

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu