Gündem

Zonguldak’ta sessizlik hakim

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 4 jurnal sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Sabahleyin saatlerinden itibaren il merkezinde sessizlik etken olurken, genelge doğrultusunda bazı marketler ve tatlı satışı yapan meslek yerleri açıldı. Kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa Caddesi’nde bazı vatandaşlar alışveriş gerçekleştirmek üzere marketlere gitti. Polis ve zabıta ekipleri denetimlerini şehir halkı genelinde sürdürüyor.
Genelge doğrultusunda 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve aşağı bulunanlar hariç elde etmek üzere vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı elde etmek ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek. Benzer saatler arasında marketler ve bakkallar evlere/adrese servis biçiminde de satış yapabilecekler.

25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 4 gün her tarafında ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı meslek yerleri ile bu meslek yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir) ise açık olacak.

Iftihar Altındağ – Sertaç Özdemir
 

Sıradaki Haber :  Japonya’dan sağlık çalışanlarına destek planı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu