Teknoloji

Dünya teselliyi Türk oyununda buldu

Dünya teselliyi Türk oyununda buldu

Türk oyun firmaları başarılarıyla dünyada adından söz ettiriyor. Peak ve Gram Games’in milyonlarca dolara satılmasıyla dikkatleri üzerine çeken Türk oyun sektörü bu kez da Panteon’un başarısını konuşuyor. Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle ırk evlere kapanıp bakım ve tadilat işlerine yönelirken Türk firması Panteon’un “Home Restoration” oyunu 50’den fazla ülkede en çok indirilenler arasına girdi.

Geçtiğimiz hafta kullanım pazarında yerini bölge oyun iki günde bir milyondan artı birey tarafından indirilirken geliri bir milyon dolara yaklaştı.

Kasıt 10 milyon kullanıcı

Teknasyon Yazılım’ın ortaklarından Burak Sağlık Durumu, Panteon’u 2,5 yıl önce bünyelerine kattıklarını belirterek “Lokal bir işyeri olarak yalnızca Türkiye’de hizmet veriyordu. Satın alarak bünyemize kattık. Panteon ile ODTÜ Teknokent’te oyun geliştiriyoruz. Hyper-casual tarzda oyunlar üretmeye başladık. Her ay onlarca oyun deneyerek başarılı olanların üstüne gidiyoruz. Daha önce Ball Brawl ve Goal Party gibi başarılı oyunlarımız olmuştu. Home Restoration da derhal 50’nin üzerinde ülkede birinci oldu. Türkiye, İngiltere, Avustralya ve Rusya gibi ülkelerde birinci oldu ve Amerika’da da ikinci sıraya geldi. Panteon tarafında en büyük hedefimiz globalde ilk 10’da oyunlarımızın aralıksız olması. En son oyunumuz Home Restoration yaklaşık dört gün evvel yayına girdi ve derhal bir milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştı. 155 ülkede de tanıtımlara başladık. Hedefimiz bir ayda 10 milyon kullanıcıya varmak. Geceli gündüzlü çalışıyoruz” dedi.

Her ay 10 yeni oyun geliştirdiklerini dile getiren Sağlık “Bu oyunlar insanların yıllardan beri uzun süreli oynadığı oyunlar değil. Süratli tüketilen ömürleri azami altı ay olan ürünler. Ilk Olarak listelere girdiğiniz zaman günde 100 binlerce dolar ciro yapabiliyorsunuz. Bu hyper-casual tarzdaki oyunlarda olan sürekli başarılı oyunlar üretip listelerde kalabilmek gerekiyor. Çünkü pek çok oyun yapıyorsunuz ve bunlardan bir tanesine başarılı oluyor. Geri kalanı çöpe gidiyor. derhal Home Restoration oyunuyla 100 binlerce dolar ciro elde ediyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Doğa Robotik Takımı Omega, şampiyonluk yarışında

“Daha pozitif takviye koşul”

Oyunların bununla birlikte bir ihracat kalemi gibi görülmesi gerektiğini iade eden Afiyet, bu alanda daha fazla yardım verilmesi gerektiğini söyledi. Oyun ile milyarlarca dolarlık ihracat potansiyeli olduğunu dile getiren Afiyet şunları kaydetti: “Panteon da bu stil projelerden… Teknasyon olarak şu ana dek takriben 10 Başlangıç-Up’a yatırımı gerçekleştirdik. Türkiye’de çok başarılı girişimciler var. Bunları destekliyor olmaktan memnunuz. Önümüzdeki dönemde de yatırım nedeniyle görüştüğümüz böylece fazla Start-Up var. Özellikle Türkiye’de başarılı olmuş ama globale açılamayı hedefleyen Start-Up’larla ilgileniyoruz. Son yıllarda Ekonomi Bakanlığının ihracat yapan şirketlere karşın devlet teşvikleri laf konusu. Bu teşviklerin kapsamlarının genişletilmesi ve daha çok girişimciye ulaşmasının ülkemizin geleceği açısından da çok kayda değer olduğunu düşünüyorum.”

Dünyada 1,5 milyar kişiye ulaştı

2014 yılında üç birey ile kurulan Teknasyon bugün 250 çalışanıyla hizmet veriyor. Teknasyon imzasını taşıyan 50’ye yakın tatbik dünyada 1,5 milyar insan tarafından kullanılıyor. Firma aynı zamanda Facebook ve Google’un Türkiye’deki en büyük meslek ortaklarından biri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu