Biyografi

Prof.Dr.Serap Şimşek Yavuz

Serap Şimşek Yavuz Biyografisi

Prof. Dr. Serap Yıldırım Yavuz, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Serap Şimşek Yavuz, 1968 yılında doğmuştur. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 1993-1997 yılları aralarında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde tamamladı.

Serap Şimşek Yavuz, 1998-2013 yılları arasında İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nde İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak çalıştı. 2006 yılında Doçent unvanı almıştır.

2013 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) ve Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) üyesidir. Klimik altında 2015 yılında kurulan İnfektif Endokardit ve Diğer Kardiyovasküler İnfeksiyonlar Egzersiz Grubu’nun başkanıdır. Kardiyovasküler infeksiyonlar ve sağlık durumu bakımıyla ilişkili infeksiyonlar özel alaka alanlarıdır.

Serap Şimşek Yavuz, Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği KLİMİK yönetim kurulu Genel Sekreteri görevini 2019-2021 dönemi için üstlenmiştir.

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 10 Mart 2020’de oluşturulan Afiyet Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. sonradan ise Sağlık Durumu Bakanlığı içten kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nda yer alan bir takım isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Alev Kara,
Prof. Dr. Tevfik Veciz,
Prof. Dr. Alpay Cefa,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Öztürk
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş

Sıradaki Haber :  ABD’de korona virüs vakaları 1 milyon 500 bini aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu