Güzellik

Cilt tipinize uygun bakım ürünlerini kullanıyor musunuz?

Yağlı deri

Ergenlik yıllarınızı geride bıraktıktan sonradan yağlı cildin üstesinden geleceğinizi varsaymış olabilirsiniz, ama 20’li, 30’lu ve sonraki birçok bayan hala yağlı bir cilde sahip olabiliyor.

Yağlı ciltler, sivilce oluşumuna yatkın olabiliyor. Fakat bunun çözümü oldukça kolay. Sivilce önleme oyununun adı: Denge. Cildinizi kuruluk noktasına dek getirmeden pozitif yağı cildinizden kurtaracak ürünler kullanmalısınız. Her sabahleyin ve akşam yüzünüzü kibar bir arıtıcı ile yıkayın.

Cilt tipinize uygun bakım ürünlerini kullanıyor musunuz

Yağlı bir cildinizin olması, nemlendirmeye ihtiyaç duymadığınız anlamına gelmiyor. Hafif ve yağsız, en az SPF 15 taşıyan nemlendirici bir mahsul seçin. Mahsul içeriğinin yağlı ciltler için olduğundan muhakkak olun.

Kuru deri

Olgun ciltlerde kuruluk daha fazla görülen bir kategoridir. Kuru ciltler için işin püf noktası, gözeneklerinizi tıkamadan cildinize nem katmaktır.

Kuru ciltler için belirli bir nemlendirici seçin. Makyaj yapmadan önce ve gece yüzünüzü yıkadıktan sonradan bunu uygulayın. Kapatıcı ve allık söz konusu olduğunda, tozlardan daha eksik kuruyan krem bazlı ürünler tercih edin.

Karma cilt

Karma bir cildiniz varsa, yağlı bir burnunuz ve alnınız olabilir, ama yanaklarınızda ya da çenenizde kuruluk yaşayabilirsiniz.

Karma ciltler için en iyi deri ürününü bulmak adamakıllı deneme yanılma yöntemine dayanır. Cildiniz için neyin en iyi olduğunu bilmek için ürünlerin örneklerini veya gezi boyutlarını arayın. Değişik ürünlerle denemekten korkmayın.

Cilt tipinizi çakmak, cildinizin en iyi şekilde görünmesini ve hissetmesini sağlayacak alımlılık ürünlerini bulmak için fantastik bir birincil adımdır.

 

Sıradaki Haber :  Yüzünüzü olduğundan daha ince gösterecek makyaj teknikleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu