Güzellik

Cilt bakımı hakkında hiç bilmediğiniz 7 ipucu

Soğuk kaşık

Soğuk kaşık

Kimse göz altı torbalarını veya göz altı halkalarını koyu ve bariz bir şekilde görmek istemez. Bu sıkıcı deri sorunuyla bir kaşık yardımıyla epeyce seri bir şekilde başa çıkabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, bir kap. Sadece dondurucunuza bir kaşık koyun ve onu ivedi durumlarda uygulamak için beklemeye alın. Göz altı bölgesinin hassaslığını gidermeye ve yenilemeye asistan olacak bu yöntemi kullanarak; iyi dinlenmiş ve ışıltılı görüneceksiniz. Soğuk kaşığı cildinizi yakmayacak şekilde kısa aralıklar ile göz altı bölgenize bağlantı ettirin. Beklediğiniz sonucu kısa sürede elde edeceksiniz.

Sırtüstü uyku

Sırtüstü uyku

Uyku pozisyonunuzun cildinizin görünümü üzerinde etkisi olabilir. Yüzüstü veya emrindeki dönmüş bir şekilde uyursanız ince çizgilerin ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz. Bu neden ile yüzüstü uyumak cildiniz açısından daha dinç olacaktır. Fakat yine de uyku pozisyonunuzdan ödün atamak istemiyorsanız; ipek yastık kılıflarını seçim edin. İpek yastıklarda; cildiniz yastığa pamuk bir kılıfta olduğu dek yapışmaz. Ayrıca yastık kılıfınızı haftada en düşük bir defa değiştirin, bu nedenle yastığınızda biriken yağ, ter ve kalıntı cildinizle karışmaz.

Çay

Çay

Dere, bitap hissettiğinizde size iyi bir takviye verebilir. Bir De bu etkisini cildiniz için de aynı şeyi sürdürebilir! Bir fincan akarsu demledikten sonra buzdolabında soğutun ve cildinize tampon hareketler ile uygulayın. Bu yöntem cildinizin taze görünmesini sağlayacaktır.

Daha iyi bir cilt için egzersiz

Daha iyi bir cilt için egzersiz

Birazcık terlemek, vücudunuz için olduğu dek cildiniz için de iyi bir usul. Çalışma yerine getirmek kan dolaşımınızı hızlandırır ve gözeneklerinizdeki ter ve kiri özgür bırakır. Yalnızca spor salonuna girerken ve çıktıktan sonradan yüzünüzü temizlemeyi unutmayın.

Güneş yanığı için yoğurt

Güneş yanığı için yoğurt

Güneşte birazcık fazla vakit geçirdiyseniz, buzdolabınızdaki yoğurdu kullanarak rahatlama sağlayabilirsiniz. Yatıştırmaya yardım etmek için güneş yanığına nemlendirici etkin yoğurdu uygulayın ve bir zaman bekletin.

Sıradaki Haber :  Cilt tipinize uygun bakım ürünlerini kullanıyor musunuz?

Avokado maskesi

Avokado maskesi

Avokado tostunu seviyor musunuz? Yemeyi sevdiğiniz püre cildiniz için de olabilir. Kilerinizden olgun bir avokado alın ve ezin. Kremsi bir kıvam aldıktan sonradan pak cilde uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve antioksidanlar ve tekli doymamış yağların cildinizin parlak ve nemli görünmesine yardımcı olmasına izin verin.

Dudak peelingi için kolay tarif

Dudak peelingi için kolay tanım

Kilerinizdeki birkaç şeyin yardımıyla süper bir peeling yapabilirsiniz. Esmer şeker, biraz bal ve limonu zeytinyağı ile karıştırın. Dudaklarınıza birkaç dakika uygulayın, sonra ılık su veya cilt tipiniz için en iyi temizleyici ile durulayın. Dudaklarınız evde hazırladığınız bu doğal peeling ardından ölü deriler ve çatlaklardan arınmış olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu