Güzellik

Hyalüronik asitin cilde faydaları nelerdir?

Hyalüronik asit nedir?

Hyalüronik asit, en basit tabiriyle bir nemlendiricidir. Nemlendiriciler hepimizin bildiği gibi cildinizin nem tutmasına tezgâhtar olan bir maddedir. Hyalüronik asit, insan vücudunda zaten doğal olarak yer alan bir karbonhidrattır; deri hücreleri arasındaki boşluklarda doğal olarak bulunur. Adında “asit” içerse de hyalüronik asit tahriş edici veya sert değildir. Cildinizin sağlıklı görünmesine ve ciltteki nem oranını arttırarak buruşuk görünmesine tezgâhtar olur.

Hyalüronik asitin cilde faydaları nelerdir

Hyalüronik asitli ürünler, o leziz astarlı, nemlendirilmiş cildin görünümüne daha yakın adımlar atmamıza yardımcı olabilir. Doğduğumuz pürüzsüz, dairesel yanaklara asla tamamen geri dönemeyiz, ancak hyalüronik asitli ürünler muhakkak gözle görülür yaşlanma belirtilerini iyileştirmeye muavin olur ve cildin nemlendirici ve esnek görünmesini sağlar.

Hyalüronik asit bazen içerik etiketlerinde “sodyum hiyalüronat” olarak görünebilir. Bazı cilt bakım ürünleri her iki ‘HA’ sürümünü de içerebilir. İki versiyon da, cildinizi zenginleştirmeye ve nem seviyelerini yükseltmeye yardım etmek için aynı bir şekilde çalışabilir.

Hyalüronik asit ne için kullanılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hyaluronik asit, cildinin nemini arttırmaya ve dinç görünen cildin korunmasına yardımcı olmak için kullanılabilir. Hyalüronik asit taşıyan formüller cildi nemlendirir ve cildin daha pürüzsüz ve yumuşak görünmesini sağlar.

Hyalüronik asit nemi çok iyi tuttuğu için, yaşlanma karşıtı ürünlerde ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardım etmek için sıklıkla kullanılır. Yaş ilerledikçe cildimizde doğal olarak bulunan ‘HA’ azalır; bu miktar zamanla azaldıkça, hyalüronik asit ile formüle edilen ürünler cildi nemlendirmeye ve elastikiyet kazandırmaya muavin olur.

Hyalüronik asit bir nemlendirici olduğundan, cildin nem bariyerini korumaya ve cildin hidrasyonla beslenmesine yardım etmek için yapılan çoğu nemlendiricinin içeriğinde kullanılır. 

Sıradaki Haber :  Evde profesyonel cilt bakımı nasıl yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu