Güzellik

Evde profesyonel cilt bakımı nasıl yapılır?

Hazırlık yapın

Hazırlık yapın

Saçınıza herhangi bir ürün değmemesi ve yüzünüzde dar çalışabilmek için saçlarınızı at kuyruğu ya da topuz haline getirin.

Temizlik

Temizlik

Cildinizde kalan makyaj ve kiri içe doğru temizlemeniz; deri bakımına başlamanın en manâlı adımı. Cildiniz ve gözlerinizdeki tüm makyaj ve kirleri arındırmak namına iki kademeli bir temizleme rutini oluşturun. Tonik ve yıkama jellerinden yararlanın. tek başına yüzünüzü yıkamak, suya dirençli ürünleri dahil etmemek konusunda pek başarılı olmayabilir.

Peeling

Peeling

Ölü cilt hücrelerini cildin yüzeyinden atmak ve yağlı deri problemi ile başa çıkmak için cildinize nezaketle peeling uygulayın ve hafifçe ovalayın. Yüzünüzün ayrıntılarıyla temiz olduğundan belli almak için her şeyi durulayın.

Buhar

Buhar

Buhar, SPA günlerinin yatıştırıcı ve faydalı bir uygulaması. Neyse oysa, profesyonel bir buhar makinesine gereksinim duymadan bu lüks adımı evde bitmiş oluşturabilirsiniz. Bir bezi sıcak suda beklettikten daha sonra; ıslak kalmasını sağlayacak şekilde suyunu sıkın. Bezi birkaç dakika cildinizde bekletin.

Maske zamanı

Maske zamanı

Cildinizdeki gözenekler temiz ve ürünlere açık olduğunda, bundan böyle bir sonraki adım cildinizin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir maske uygulamaktır. Cildiniz yağlı ya da akne eğilimli ise, kirleri çıkarmaya yardımcı olmak için bir kil maskesi seçim edin. Kuru cildiniz var mı? Besleyici ve nemlendirici bir maske için mükemmel bir adaysınız. Nemi geri kazandırmak ve cildinizin bariyer işlevine yardımcı olmak için nemlendiriciler ve yumuşatıcılar gibi nemlendirici bileşenlerle formüle edilmiş bir maske seçin. Alıngan bir cildiniz varsa sakinleştirici bir maske tam size göre. Cildinizi yatıştırmaya yardım etmek için papatya gibi rahatlatıcı bileşenlerle sahip bir maske seçebilirsiniz. Adi, lekesiz bir cildiniz varsa, cildinizin görünümünün parlaklığını iyileştirmeye muavin olabilecek bir maske kullanın. Sitrik veya glikolik asit ile formüle edilmiş maskeler tam size tarafından!

Sıradaki Haber :  50'li yaşlarınız için en iyi cilt bakım rutini

Gözlerinize ve dudaklarınıza iyi bakın

Gözlerinize ve dudaklarınıza iyi bakın

Gözlerimiz ve dudaklarımız genel olarak ihmalkârlık edilir, böylece bu bölgelere biraz dikkat sürüklemek için bir yüz bakım rutini en uygun zamandır. Elinizde bir göz maskesi yoksa, bu alanı soğutmak ve teskin etmek için bir dilim salatalık veya soğuk bir kaşık kullanabilirsiniz.

Nemlendirici masaj

Nemlendirici masaj

Çoğu harika ürünü cildinize uyguladınız, derhal her şeyi bir nemlendirici ile mühürleme zamanı! Cildinize uygun nemlendiriciyi yeğlemek oldukça manâlı. Yatmadan önce yukarı içten hareket ederek cildinize masaj yapın ve ürünü cildinize uygulayın. Bu size gece boyu sürecek bir bakım sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu