Teknoloji

Eski model Iphone kullanıcıları performans yavaşlamasından şikayetçi

Eski model Iphone kullanıcıları performans yavaşlamasından şikayetçi

Dünya genelinde Apple’ın performans yavaşlatma gerekçesiyle eski model iphone cep telefonları sahiplerine istek etmeleri halinde 25 dolar iade edeceği konuşuluyor. Dünya ile paralel şekilde Türkiye’deki kullanıcılar da eski modellerde görülen performans yavaşlamasından yana şikayetlerini dile getiriyor. Birçok Iphone kullanıcısı, Apple’ın eski model cep telefonları olan İphone 6, İphone 6s, İphone 7 ve SE modellerinin yeni yazılımların yüklenmesiyle yavaşlamasından yanlamasına rahatsızlıklarını dile getirdiler. Dünyaca meşhur teknoloji markasının bu hamlesinin yeni modellerinin satını çoğaltmak amacıyla yapılan bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyor.

Apple şirketi 2017 yılında, eski model cihazlarında ‘beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek’ gerekçesiyle performans yavaşlatmasına gittiğini kabul etmiş, bunun üstüne bir takım müşteriler tarafından dava edilmişti. Alıcı avukatları ile varılan anlaşma gereği sorumluluk sahibi olduğunu kabul eden şirket, bu konuda alıcı avukatları ile uzlaşarak 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara kadar ödeme yapma taahhüdünde bulunmuştu. Uzlaşma gereği, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşterilerin talepte bulunmaları halinde şirketten 25 dolar iade alabileceklerinin önü açılmıştı.

“Başkalaştırmak zorunda kalıyorum”

Bu gelişmelerin ardındaki kullanıcılar ‘performans yavaşlatma’ durumundan rahatsızlıklarını dile getirdiler. Kullanıcılardan Burak Demir eski model telefonların performanslarının yavaşlatılmasından duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, “2-3 yıl de bir telefonumu değiştiriyorum. Başkalaşmak zorunda kalıyorum. Çünkü telefona yeni sürümler geldikçe eski modeller yavaşlatılarak kullanılamaz duruma geliyor. Yeni bir telefon aldırtmaya zorluyorlar” dedi.

“Telefonu 4 yıl önce aldım şuan kullanılamaz ayla geldi”

Bir başka kullanıcı Sine Koç “Apple’ın eski model telefonlarını yavaşlattığını uzun zamandır düşünüyordum. Kullandığım telefon zamanla yavaşlamaya başladı. Telefonu 4 sene önce aldım şuan kullanılamaz ülkü geldi. Bu durumun hatalı bir pazarlama taktiği olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Teknoloji firmaları online mağazasında hizmete devam ediyor

Bir diğer kullanıcı Dilara Başaran da şikayetlerini dile getirerek “Sıradan 4 yılda bir telefonumu değiştiriyorum. Çünkü bir zaman kullandıktan sonradan telefondaki uygulamalar kullanılamaz ışık halkası geliyor. Bu kullanım yurttaş için can sıkıcı bir koşul” diye konuştu.

Murat Ergin – Uğur Çetin
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu