Güzellik

Elleriniz için hızlı ve etkili bir cilt bakım rutini

Birinci Adım: Ellerinizi içten ürünlerle yıkayın

Gün boyunca ellerinizi çok yıkayacaksınız, bu yüzden dürüst ürünler kullanmak bununla birlikte el bakımınıza da muavin olur. Kuru bir cildiniz varsa, cildinizin daha fazla kurumasını durdurmak için nemlendirici ya da seramid taşıyan bir ürün kullanın. Alıngan ve adi cilt, koku veya sert bileşenler içermeyen kibar bir temizleyiciden yararlanabilir. Antibakteriyel sabunlar ellerde kuruluk problemine yol açabilir, bu nedenle elleriniz çatlamaya başlarsa onlardan uzakta durun.

İkinci Adım: Peeling 

Peeling, ellerinizi genç ve yumuşak hissettirmeye yardımcı olacaktır. Ellerinizi ölü deri hücrelerinden temizlemek için haftada bir defa hafif bir fırça yardımı ile peelinginizi uygulayın. Mutfağınızdaki hindistancevizi yağı, bal, deniz tuzu, kahverengi şeker veya limon gibi şeyleri kullanarak kolayca doğal bir peeling hazırlayabilirsiniz.

Üçüncü Adım: Koyu kir problemleri

Ellerinizde koyu lekeler varsa, görünümlerini azaltmaya yardım etmek için koyu kir yatıştırıcı kullanabilirsiniz. C Vitamini veya retinol gibi antioksidanlar taşıyan ürünlerden yararlanın. Zamanla ve tutarlı kullanımla, bu ürün cildinizi aydınlatacak ve daha genç görünmesini sağlayacaktır.

Dördüncü Adım: Nemlendirin

El kremi nemi geri kazandırmanın olağanüstü bir yoludur, bu nedenle sizin için en iyi nemlendiriciyi bulun ve onu düzenli olarak kullanın. Cildinizi aydınlatmak, pürüzsüzleştirmek ve korumak için yeşil dere, rezervatrol, E vitamini ya da retinol gibi bileşenler içeren el kremleri ve losyonları seçim etmeye itina gösterin.

Beşinci adım: SPF

Güneşe maruz kalma, cilt yaşlanmasının bir numaralı nedenidir. böylece içten ürünleri kullanarak ellerinizi korumanız gerekir. Güneşte vakit geçirecekseniz, koyu lekelerin önüne geçmek ve ellerinizin güneşten  hasar görmesini durdurmak için asgari SPF 15 içeren bir ürün kullanın. Elleriniz daha uzun vakit genç ve sağlıklı görünecek.

Sıradaki Haber :  Cilt tipinize uygun bakım ürünlerini kullanıyor musunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu